Skip to content

Hvordan man redder storebrors gamle, rustne cykel

Cykelklubben fulgte torsdag den 21. marts op på sidste måneds instruktive aften med besøg af “cykeldoktoren” Anders Bengtson fra Mommark.

Og denne aften blev om muligt endnu mere vellykket, informativ og instruktiv. Der var flere og ret varierede problemer med cyklerne denne aften. Lige fra justering af en tilsyneladende velholdt racercykel med lidt uventede svagheder i form af slør i diverse lejer (“det hjul kan du godt smide ud” ;-), til “redning” af en cykel, der havde stået urørt udenfor i over to år, og som storebror nu havde “doneret” til lillebror. Det ville godt nok kræve en del rustløsner, der skulle sidde tildækket i ret lang tid, kombineret med indkøb af relevante reservedele; men så var der da også udsigt til, at lillebror kunne komme ud at cykle.

Og så kunne man endda som eksta bonus få lov til stå med det i klubbens værksted, hvor midler og værktøj var inden for rækkevidde.

Dertil kom “cykeldoktorens” vurdering af tilstanden hos et par gamle cykler, og anvisninger til, hvordan man nu bedst fik dem ud at køre igen.

Alt dette sammenholdt med gode råd og ideer til indkøb af billige reservedele, effektive rense- og smøremidler og nyttigt værktøj, der på langt sigt kunne spare en del omkostninger, hvis det hele blev parret med lidt vilje og gåpåmod.

Endnu en god aften, der blev afrundet med god kaffe og lidt Dagmartærte til de sukkerhungrende.

Billeder fra aftenen ses på Gallerisiden.

HJG

Siden er vist 2268 gange.
Back To Top