Skip to content

Klubmester fundet ved hjælp af omvendt jagtstart

NSU Cykleklub Fynshav afholdt søndag den 17. September 2017 klubmesterskaber. Klubmesteren skulle findes ved, at der – på basis af de opnåede tider ved de foregående to torsdages tidskørsler blev lavet en startrækkefølge, hvor langsomste mand blev sendt først afsted. Derefter fulgte – efter en af formanden nøje afmålt vurdering/udregning – den næsthurtigste osv. – Altså en distanceproportional, omvendt jagtstart.

Ideen var at alle mand – efter de fem runder på strækningen fra Katry (Øvelgunde Fredsskov) over Almsted, Hundslev, Kanalvej, Skærtoft, Frederiksgaard og retur – skulle komme samlet til mål, hvor mesteren så skulle findes efter en spurt mellem ligemænd. Meget afhænger selvfølgelig af, om starttiderne er regnet nogenlunde rigtigt ud med hensyn til de opnåede tider på enkeltstarten, og så den samlede distance, som skulle køres. Den var her på godt og vel 50 kilometer.

Nå, det gik faktisk over al forventning, og afgørelsen faldt mellem de de to hurtigste enkeltstartere, der kom i mål med få hundrede meters forskel. En fortjent vinder blev Niels Høj med Ole Beierholm på – det der ofte kaldes – den ærefulde andenplads. Og netop han kørte den hurtigste omgangstid på de godt 10 kilometer, idet han kørte den på 18 minutter og 55 sekunder.

Efter de fysiske strabadser kørte alle til klubhuset på Frydesholmskolen, hvor der blev tændt op i grillen og serveret en ægte sønderjysk anretning, bestående af ringriderpølser med brød og sennep/ketchup. Endelig blev der rundet af med frisklavet kaffe og små chokoladestænger, der i cykelslang kaldes powerbarer.

Der blev til slut foretaget medaljeoverrækkelse, og vinderen fik desuden en flot cykelfigur, som skulle fungere som en slags vandrepokal/vandrefigur/vandrecykel.

Så var eftermiddagen gået på bedste vis i det fine vejr i godt selskab – og der var ikke behov for aftensmad den dag.

HJG.

Et par billeder fra dagen:


Siden er vist 2271 gange.
Back To Top